dinsdag 7 juni 2011

Vlootdagen, verjaardagen en visite (vvv)

Soms heb je het druk met niks doen, soms heb je geen inspiratie om te schrijven en soms is het te warm om iets te doen. Van deze drie dingen had ik de laatste weken last. De verplichting roept, dus vandaar weer een krabbeltje vanuit het andere deel van het Nederlandse Koninkrijk. Met de ventilator naast me en de kinderen voor de tv moet het lukken.
 De vlootdagen zijn geweest en een vader van een meisje uit Roos haar klas was zo lief een rondleiding op zijn boot de Rotterdam te regelen. Ik reed en Jord mocht ook mee. Het was erg leuk en interessant. Voor de vlootdagen werd de OK opgeleukt met kunstwerken van wrakhout. Bijv. een heel groot hart maakte de OK erg bijzonder.
Roos had een echt Curaçaos verjaardagsfeestje van een meisje uit haar klas. Het begon om 16 uur en eindigde om 20 uur. Sofie ging mee om te brengen en mocht blijven. Een kindje meer of minder maakt hier niet uit. Hoe meer zielen hoe meer vreugde. Er waren in totaal ongeveer 30 kinderen en dito ouders/ooms/tantes/buren etc. Giga prinsessenfeest met een taart wat in NL door kan gaan als bruidstaart zoveel etages met een heuse barbie er bovenop. Er was een dj, entertainment, zaklopen, heel veel eten en met het naar huis gaan werden ze beladen met speelgoed en snoep. De dames stuiterde van de kleurstof en gingen nog even 5 rondjes rond het zwembad rennen en hebben een fantastische dag gehad.
Met Hemelvaart zijn we even de toerist in eigenland gaan spelen. We zijn naar de Aloe Vera plantage en de Sint Jorisbaai geweest. Voor de lunch hebben we bij de Struisvogelfarm gegeten, dit zouden we met Jord's verjaardag doen, maar toen had de kok iets te diep in zijn eigen vlees gesneden.
Vrijdag hebben we de familie Polman van het vliegveld gehaald en heeft Roos haar vriendinnetje uit Nederland op haar verjaardag wat heel bijzonder is natuurlijk. Zaterdag hebben we met zijn allen haar verjaardag gevierd op het strand. Maandag heeft ze getrakteerd op school en Eline mocht de hele ochtend bij Roos in de klas blijven. Iedereen bedankt voor de ouderwetse postkaartjes en de digitale kaartjes en de kadootjes. Ze is helemaal blij. Morgen heeft ze nog het laatste feest en dat is een heus partijtje in het verkeerspark met de hele klas (22 kinderen) en een zelfgemaakte pinata (zie you tube)en natuurlijk veel fietsjes en ouders die erbij blijven.
We hebben nog 2,5 weken school en dan is het vakantie. Roos heeft een pracht rapport en is over naar groep 2. Jord heeft ook een officieel rapport, zeer uitgebreid over taal- en speelontwikkeling. Jord zit ook op een voorschool zoals dat heet en daar hoort blijkbaar ook een echt rapport bij. Vanavond hebben we dus zowel voor Roos als voor Jord een tienminutengesprek. Andries & Saskia passen dan op onze kinderen en ik pas nu op hun kinderen, want zij zijn lekker een dagje aan het duiken.
De Aedesianen die dit lezen wens ik veel succes deze periode, want reorganiseren en een verhuizing naar Den Haag gaat je niet in de koude kleren zitten. Met de zomer kom ik even buurten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten