donderdag 26 januari 2012

2011-2012

Hier weer een update vanuit dushi Korsou
(speciale uitleg voor de digibeten; op onderstreepte of gekleurde tekst moet geklikt worden voor meer info)

SubStation Curacao had in november 2011 een ticket voor twee personen op een onbekende locatie op Curacao verstopt. Samen met Dolfijn FM kondigde ze elke dag hints aan op radio en via de Facebook-pagina van Substation die moesten leiden tot de locatie van de ticket. Bij de eerste ticket vonden we het voornamelijk leuk om de hints te ontcijferen. Maar toen de ticket gevonden was op de plek waar Arno al 4 dagen eerder gezocht had, in de oude yellow submarine op de parkeerplaats bij Jan Thiel, baalden we zo dat we vonden dat de 2e ticket voor ons moest worden. Dus met die instelling stond Arno voor en na zijn werk op allerlei plekken te zoeken. Vrouwlief hield de radio en facebooktips in de gaten en belde manlief voor de exacte locatie. Tja en met zo'n instelling zit er niks anders op: We've got 'em. Klik hier voor het radioverslag en voor foto's moet je even Arno's facebookpagina afstruinen tot nov 2011.  Zo'n ticket is niet niks, het is namelijk een kleine 1100 euro waard. Toch leuk voor een een combi van buitensport en denksport. De sub gaat 300 meter diep, dus da's wel bijzonder. Sofie mag met Arno mee, maar misschien slaat ze toch even over en dan mag waarschijnlijk opa Paul. Leuk he, Paul om dit zo via het blog te lezen ;-)


Roos heeft voor kerstvakantie in een keer haar A- en B-diploma gehaald. En niet normaal in een zwembad, nee mevrouw heeft haar diploma's in de zee gehaald. Echt heel ander sfeertje dan zo'n vies warm zwembad in NL. Als kado kreeg ze van oma zwemmen met de dolfijnen.




In de kerstvakantie zijn we een paar dagen naar Bonaire gegaan. We sliepen in het pocahontas-huis van Arno's collega die in Bonaire werkt. Super eiland, mooie natuur en rustig! Zeker een plek om naar terug te gaan als er meer gefietst, wandelt en snorkelt kan worden. Trouwens Bonaire klinkt vanuit NL heel ver, maar hier is het een vluchtje van 15 minuten. Je bent meer tijd kwijt qua inchecken, dan qua vliegen. Oud- en nieuw hebben we thuis (Korsou) gevierd, want dat kan je honden hier niet aandoen om weg te zijn. Vanaf de kerst tot half januari wordt je hier getrakteerd op knalvuurwerk. En dan niet dat goedgekeurde vuurwerk uit NL, nee echt giga vuurwerk waarbij je oordopjes nodig hebt. Bedrijven houden in de week voor de 31ste pagara's om hun medewerkers te trakteren (en de rest van het eiland) op een goed uiteinde. Echt iets voor Ard en Berry. 

In de vakantie, weekenden en avonden hebben we tijd om onze energie in internet te stoppen en we proudly present 2 website's. Arno, Reinoud en Hanzo zijn het brein achter www.ClubKasVuller.nl en Karin is het brein achter www.Buurtspeeltuin.nl En het zou nou leuk zijn als jullie niet alleen dit lezen, maar ook actief hier gebruik van maken. We doen dit niet voor het geld, maar meer voor de lol. Kijk en laat weten wat je er van vindt/wat er moet veranderen...

Na de kerstvakantie kreeg Sofie een leestoets. Toen ze overging van groep 3 naar 4 haalde ze net niet leesniveau eind groep 3. Mevrouw heeft het lezen nu ontdekt en leest AVI6-7. Super dus. En er is in het gezin nog een boekenwurm...Roos zit dan wel in groep 2, maar mevrouw lees met gemak AVI2-3. Als ze op de wc zit leest ze even een boekje uit.

Jord heeft zaterdag zijn 3e zwemles en moet voor het eerst met kleren aan zwemmen. Een zwembad heeft zo zijn voordeel. Niet alleen dat hij met zijn drie jaar al super zwemt, maar ook dat je even dagelijks spelenderwijs kan oefenen met het 'met kleren aan zwemmen'.  Jord vindt zwemmen in zee niet zo leuk, dus hij krijgt zwemles bij zwemjuf Marja thuis. Een nieuwe fase breekt aan, want meneer gaat 8 februari afscheid nemen van de peuterschool. Groep 1 here I come!!