dinsdag 26 april 2011

Sofie d'r verjaardag en Pasen

Allereerst allemaal een Bon Pascu toegewenst.
Bij de tekst slechts 2 foto's, de rest van de indrukken kunnen jullie van internet halen door op de onderstreepte woorden te klikken.




Sofie heeft een leuk verjaardagsfeestje thuis gehad met 6 meisjes van school. Opa Paul had heerlijk pannenkoeken gebakken en is na het eten met Roos en Jord naar de dierentuin gevlucht. Vaders had 's-middags vrij, maar met zo veel hulptroepen ging hij in goed overleg toch maar naar zijn werk. IJske en ik bleven met de 7 meiden thuis. Er werd gezwommen, snoep happen in het zwembad, een spel met de ballenbakballen in het zwembad gedaan, schepijsjes gegeten, t-shirts geverfd en meloenpitten gespuugd. Kortom grote lol. Een zeer geslaagd verjaardagspartijtje.

Zaterdags gingen opa en oma weer naar huis. Wat vliegen 2 weken om.  De kinderen beginnen ook te wennen aan afscheid nemen. Maar het is wel stil zonder die twee. Het was erg gezellig en over ongeveer 80 dagen zien we iedereen weer. Zondag werd er gebeld... ex-collega Linda wilde met haar man Wim nog even langskomen. Dus 's-middags hadden we visite, het vertrek van opa en oma werd meteen goed gemaakt door de komst van Linda en Wim. Het was erg gezellig. Als ze nog ooit eens op Curacao komen zijn ze meer dan welkom.

Onze vaste pooldame is twee keer niet geweest. De andere dame had vergeten chloor in het zwembad te doen. Dus hadden we na twee dagen een vijver in de tuin. Toen de vaste dame kwam schrok ze van het groene water. Inmiddels wist ik via mailen met Arno dat zijn collega ook een groen zwembad had, dezelfde dame had ook daar de chloortabletjes vergeten. Een zwembad is leuk, maar wel veel werk en je moet dan ook niks vergeten.

Het paasweekend hadden we appartement 9A op Westpunt in Dive resort Marazul geboekt voor 3 daagjes. Leuk klein gebeuren. We zijn naar grote Knip gegaan, een gratis strand waar veel Curacaose families vertoeven. Met Pasen kan je daar kamperen. Erg gemoedelijk. Als 12-uurtje (voor de lunch) bij een lief echtpaar arepa (maispannenkoekje met kaneel) en pastechi con keshi (gefrituurd pasteitje met kaas) gekocht. Daarna geluncht bij Rancho el Sobrino, heerlijk cabrito stoba (gestoofd lamsvlees) gegeten en voor de kinderen waren er gewoon tosti's, kroket, frikandel, kipnuggets. De serveerster deed dit voor de lol om vrienden te helpen, want eigenlijk werkt ze voor Tuma Mi Man een kindertehuis op Parera voor minder bedeelde kinderen. Meteen het adres van de website gekregen, want als de kinderen uit hun kleren zijn kan dat daar naar toe. Net als de luiers die Jord niet meer gebruikt en we nog over hebben. 1e Paasdag zijn we naar Shete Boka gegaan, het rotsige gedeelte van het eiland waar we in een grot konden die deels onderwater staat. Boka Pistol, waar het water meters in de lucht spuit, was afgesloten omdat de weg er naar toe slecht was. Wij konden daar wel rijden met onze 4x4, maar de kleine huurauto's niet. Jammer, maar daar gaan we nog wel eens naar toe. Dat is het voordeel dat we hier nu wonen. Rond 10 uur gingen we naar Landhuis Savonet, waar ook de entree is voor het Christoffelpark. In het landhuis is een expositie over vroeger en de kinderen hebben we e.e.a. over het leven van de shon (de eigenaar) en de slaven kunnen laten zien. 's-Middags bleven we bij het appartement, waar je van een trap de zee in kan duiken. De eigenaren van ons huis (thuis in Mahaai) kwamen met een motorboot hun dochter en vriendin ophalen. Bleek dat hun dochter 2 huisjes verder zat. Toevallig. Helaas was maandag weer einde van ons vakantietje. We zullen het mooie uitzicht over de zee missen, maar zullen zeker nog een keertje boeken. Home sweet home is ook net een vakantieadres. Thuis was het zwembad wederom groen...vrijdag had ook de zwembad mensen vrij. Lucky was weer blij ons te zien. Ze bleef thuis en Susanne van DierenoppasCuracao had haar goed verzorgd.


maandag 4 april 2011

Asjemenou

Allereerst een kleine noot van de blogger...waar de tekst een andere kleur heeft of waar een streep onder een woord staat kan je met de muis op klikken om naar een gerelateerde site of afbeelding te gaan.

Justin Bieber kwam natuurlijk niet op school bij de kinderen, dat was een leuke 1 april grap waar toch veel kindjes ingetrapt waren. Zelfs een die moest huilen, want ze had speciaal een fototoestel meegenomen.
Zaterdag zijn we eerst naar het Sea Aquarium gegaan om te kijken naar de zeerobbenshow, het onderwaterleven, de schildpadden en de flamingo's. Zeesterren, zeekomkommers en conch oppakken. En last-but-not-least de dolfijnenshow. Fantastisch dat je kijkt naar de dolfijnen met op de achtergrond de oceaan. Een jongen van 11 volgt via de Dolphin Academy een cursus Assistent Trainer. Hij deed het echt goed en werd op het laatst door twee dolfijnen door het water getrokken. Zo'n cursus mag v.a 8 jaar, dus jullie begrijpen wat Sofie voor haar 8ste wilt. Na dit evenement gegeten bij Hemmingway, restaurant aan zee. De brilduiven vonden ons eten ook erg interessant. Daarna had Roos zwemles en gingen de volwassendames hun voetjes laten verwennen bij de pedicure op het strand. Wat kan bijna 4 maanden op blote voeten een eelt verzamelen! De voetjes kregen ook nog een scrubje van suiker met rozewater?! En daarna werden de nageltjes netjes gelakt. Heerlijk!! Zowel de juf van Jord als de stage-juf van Roos waren er ook. De kinderen vonden dat erg gezellig en de juffen volgens mij ook. De mannen gingen snorkelen aan de andere kant van de rotsen toen onze voetjes weer om te zoenen waren, ze waren tenslotte lekker zoet door de suiker.
Zondag zijn we na de koffie met typisch Curaçaose pruimencake naar Landhuis Ascencion gegaan, waar de 1ste zondag van de maand een open huis en een markt met kunstenaars. De spullen van Nini's, gemaakt van drijfhout, is echt mijn favoriet. Er was een man die van zilver bestek mobielen maakte. (Mobiel van aan het plafond) Sofie vond de sieraden van een glasbewerkster erg mooi. Tijdens de koop van een zilveren hanger zag ik in mijn ooghoek opeens...ja wel Linda de Kruijff mijn oud-collega van Aedes. Ze is hier samen met haar man twee weken op vakantie. Zelfs hier achtervolgt Aedes mij, niet alleen Linda...want de Aedes Agypti is de mug die mij erg lekker vindt. Zelfs al smeer ik 's-ochtends en 's-avonds met DEET, ik wordt geprikt. Dus heb ik 99% DEET i.v.m. dengue. Even terug naar Linda...ik heb aangeboden dat ze een kopje koffie kan komen drinken om te kijken waar ik nu mijn sabbatical houd. De rest van de fam wilde namelijk weg. Van de lunch en de middag hebben genoten op het strand van Cas Abou, waar de kinderen weer genoeg vriendjes tegen kwamen om mee te spelen.
Maandagochtend mailde Arno mij het volgende berichtje dat stond in het Antilliaans Dagblad. Van het weekend hebben vissers zo'n veertig meter uit de kust van Mambo Beach, lees  Paul en Arno waren zaterdag toch voorbij de rotsafzetting gaan snorkelen?, een drie meter lange haai uit het water gehaald. Gelukkig heeft de haai geen interesse getoond in de heren en wisten de heren niks van een haai, maar ik geloof niet dat Arno nog eens daar gaat snorkelen.

vrijdag 1 april 2011

Feest

Sofie is van de week 7 geworden. Voor haar verjaardag kwamen opa Paul & oma IJske ingevlogen, wat natuurlijk een groot feest is. Zondag hebben we haar verjaarsontbijtje gedaan, want doordeweeks is echt te vroeg. Ze is erg verwend met een zelfmaakkussen, kleren, crea-doe-boekjes, zeemeerminnenbarbie en een zelfgemaakte vlieger van Roos. Om half elf hadden we op het strand van Mambo een afspraak om haar haren in te laten vlechten. Ze heeft er een beetje stijve nek en een heel mooi kapsel aan overgehouden (foto's volgen nog)
Maandag gingen opa & oma mee naar school, waarna we met Roos haar klas meegingen om kunst te bekijken. Roos haar klas heeft als thema Kunst. In Punda waren van het weekend lokale en internationale straatartiesten bezig geweest met streetpainting, oftewel stoepkrijt.
Dinsdag trakteerde Sofie op school; aarbeien en druiven in chocola gedoopt met een marshmallow in een cakevormpje. Het was een succes. Bij het ontbijt kreeg ze de kaarten van iedereen (masha danki) en nog een zelfmaakjuwelendoosje (leuk scrabble woord) 's-middags viel het skypen tegen, Sofie had geen zin en het was chaotisch, omdat iedereen tegelijk belde. De verjaardagsmailtjes en digitale kaartjes hebben we donderdag toen mevrouw weer een beetje rustig was laten zien.
Woensdag vierde Sofie haar verjaardag met de vriendinnetjes. Na de door opa gebakken pannenkoeken trok Sofie uit een hoge hoed de activiteit. Dus werd er het volgende gedaan; schepijs eten, zwemmen met ballen uit de ballenbak, t-shirts schilderen, kadootjes uitpakken, snoephappen in het zwembad, watermeloen eten en de pitten in een teil spugen. Toen was het al weer vier uur en werd iedereen opgehaald. Het was echt een stel leuke meiden en het ging allemaal in goede harmonie.
Donderdag hadden we opa & oma de sleutel van Arno's auto gegeven incl. auto haha en zijn ze zelf naar Punda gegaan en richting Piscadera om te eten. Ondanks de waarschuwing van schoondochter zijn ze toch in het donker door Otrabanda gaan rijden, maar ik geloof dat ze het zelf toch ook niet zo fijn vonden, helemaal als je de weg niet kent. Gelukkig is alles goed gegaan en hebben ze het erg naar hun zin.
Vrijdag kreeg moeders dagje rust, want opa & oma gingen de meiden naar school brengen en ophalen. Op school komt een beroemdheid dus moest iedereen z'n mooiste shirt aan. Via inside informatie hoorde Arno dat Justin Bieber komt...