maandag 14 maart 2011

Carnavalsvakantie 2011



Zondag 6 maart was de Gran Marcha, de grote parade. Doordat wij de kinderen verplichten, op advies van parade-kenners en de media, oordopjes te dragen was de animo bij onze kinderen ver te zoeken. Puntje bij paaltje...vaders ging alleen met fototoestel. Dit leverde mooie filmpjes en plaatjes op. De rest bleef thuis op tv de parade volgen, wat tegen viel. Maar de kinderen hadden echt geen zin, volgend jaar beter. Dan weten ze ook wat ze missen, want morgen moeten ze wel mee!



Maandag 7 maart was de uitgestelde kinderparade. Het was behoorlijk warm in de zon. Tip: neem een stoel, koelbox, parasol, factor 50 en petjes mee. We hadden een mooi plekje in het begin van de stoet. Echt een belevenis.


Dinsdag had Arno vrij i.v.m. de afscheidsparade. Wij planden een middagje naar Playa Canoa, de surfplek van Curaçao. Niet echt een zonstrand, maar heerlijk krabbetjes gezocht. Er was wel kommetje met water tot onder de knieën, dus werd het poedelen.

Woensdags was moeders ziek, dus werd er weinig ondernomen. Vaders moest weer gewoon werken, zijn carnavalsvakantie zit erop.
Als of de duivel met ons speelt deze vakantie...donderdag kreeg Sofie de waterpokken. Rond 13.20 Nederlandse tijd hebben we geskypt met Sofie haar groep 3 en juf Elly. Erg leuk om zo contact met de klas te hebben. Over en weer missen ze elkaar, maar nog iets meer dan 100 dagen en dan kunnen ze weer even spelen met elkaar. Vrijdag en zaterdag had Sofie erg last van de pestpokken. Ze zitten overal zelfs op haar tong. Zaterdag ging Roos zeezwemmen: zwemles voor haar A-diploma in zee bij Mambo beach. We hadden al onze twijfels, maar ja hoor...zondag wisten we het zeker. Ook Jord heeft nu de waterpokken gekregen. Gelukkig, hebben we dat dan ook tenminste gehad.

donderdag 3 maart 2011

Water en waterpokken united

Het dipje in het vorige blog had alles te maken met het gemis van familie en vrienden tijdens Jord's verjaardag. Ondanks dat we het als gezin erg leuk hebben gevierd pakken we de volgende verjaardagen anders aan! Weer een leerschool.

Vanaf vorige week woensdag lijkt het hier Nederland. Het hoost! Tropische regenbuien gaan gepaard met veel wind en heel veel regen in een keer. Dus ontstaan er enorme plassen op de weg, waardoor je de gaten in de weg niet goed kan zien. Iedereen hier rijdt dan ook meteen zoals men in Nederland met ijzel rijdt. Het is zelfs zo erg dat het kindercarnaval wat zondag eigenlijk zou zijn op het laatste moment af is geblazen vanwege de regen. Dit is een historisch feit. Volgende week maandag hopen we dat het wel doorgaat. Het grote mensen carnaval, de Gran Marcha, is a.s. zondag. Langs de route staan al drie weken klapstoeltjes, tribunes en hele stellages. Zodat iedereen verzekerd is van een goede plek.

Met de komst van het water woensdag, kwam donderdag de komst van de waterpokken in ons gezin. Roos zit onder. Ze heeft geen jeuk gehad, maar zei dat ze pijn had. Nu maar hopen dat Sofie en Jord volgen, dan kunnen we een belangrijke kinderziekte van ons lijstje schrappen. Onze krentebol hebben we twee dagen thuis gehouden i.v.m. koorts. Helaas moest ze daardoor zaterdag ook het Pleinfeest van school met het thema Pirates of the Caribean ook missen. Gelukkig heeft papa gefilmd en Sofie  snoepjes en popcorn voor haar zieke zusje meegenomen. Het was wel groots opgezet met een heuse wonden schminker. De wonden leken zo echt dat Sofie er opeens bleek uit zag en bijna flauw viel.